O nas

Učenje z delom je metoda dela, ki ji pri svojem delu sledim že vsa leta poučevanja in animiranja otrok. Otrokom na praktičen način približa učenje, zato je izredno primeren način spoznavanja novih znanj.

Pri delu po metodi STEAM (angleško: Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), otroke na zanimiv način uvajamo v svet robotike.

Moje ime je Matevž Strgar in sem mentor na tečajih Lego robotike. Večletne izkušnje s poučevanjem, animiranjem in vodenjem otrok so me pripeljale do tega, da v svojem podjetju izvajam tečaje Lego robotike po vsej Sloveniji, predvsem pa po osrednji.

V mlajših letih sem bil skavt in animator, kasneje pa tudi državni skavtski voditelj, podjetnik in zdaj mož čudoviti učiteljici in oče trem radovednim glavicam. Ob množici Lego kompletov, ki so jih otroci prejemali kot darila ob praznovanjih, sem se tudi sam izredno rad pridružil njihovi igri, da smo skupaj ustvarjali. Ko so vstopili v šolo, sem opazil primankljaj v povezovanju naučenega v šoli, s tem, da bi otroci to prenesli v vsakdanje življenje. Zato sem po spletu naključij popolnoma preobrazil svoje podjetje iz izdelovanja reklamnih napisov, oblikovanja in postavljanja spletnih strani, v poučevanje Lego robotike po vzgojni metodi STEAM.